“Vi gør ikke noget halvt“

23. November 2022 6 min.

Farnaz og Lars Elbæk har specialiseret sig i at sælge liebhaverejendomme og hjælper købere med at realisere deres boligdrømme. Men drømmeboligen har også været på parrets egen ønskeliste, og i 2020 gik drømmen i opfyldelse på Strandvejen i Klampenborg. Her er der vidde, luft og udsigt til vandet – og ikke mindst plads til både familie og forretning.

ELBÆKS Liebhavermægler så dagens lys i 2018, hvor lokaler i København K, nærmere bestemt i Holbergsgade, dannede rammen om Farnaz og Lars Elbæks nye univers. Et sted med puls og energi, hvor virksomheden kunne få luft under vingerne. Et primært fokus på salg af liebhaverejendomme i Nordsjælland blev i 2020 dog en del af årsagen til, at kontorlokalerne i Københavns pulserende byliv blev skiftet ud med et domicil på Strandvejen i Klampenborg.

– Til sidst var vi der aldrig. Det tog lang tid at komme derind – og meget af tiden brugte man på at køre rundt for at finde en parkeringsplads. Og så er det her, vores primære kunder er, så derfor giver det mening, at vi også arbejdsmæssigt er her, lyder det fra Lars Elbæk om beslutningen om at rykke til Klampenborg.

Rammen om familie og forretning

Ejendommen i Klampenborg skal dog ikke blot danne ramme om liebhaverforretningen ELBÆKS, men også være hjemsted for Lars, Farnaz og deres børn. I beslutningen om at skabe et hjem og drive en virksomhed tæt på hinanden var det dog en afgørende faktor, at hjem og arbejde kunne adskilles klart og være beliggende under hvert sit tag:

– Vi skal fysisk ud af vores eget hjem for at komme på arbejde. Og det har vi både valgt i forhold til, når der kommer kunder, men også for vores egen skyld. Så man ikke konstant er på arbejde, og der ikke er nogen steder, hvor man kan lade op fortæller Farnaz Elbæk.

En særlig ejendom, et særligt sted

Lars og Farnaz Elbæk kan pege på tre helt særlige årsager til, at valget netop faldt på denne ejendom på Strandvejen:

– Beliggenheden, udsigten til vandet og størrelsen på grunden. Det er én af de absolut største grunde, der er her, og for os var det vigtigt, at vi havde noget luft og noget vidde, lyder det fra Farnaz Elbæk. Samtidig havde det stor betydning for parret, at deres børn kunne fortsætte med den samme dagligdag på den samme skole:

– Vi ville gerne være et sted, der var tæt på deres skole og venner. Det har været alfa og omega for os, at de ikke skulle flyttes væk, fortæller hun.

– Vi havde indsnævret det til en ring, hvor vi kunne sige: Okay, det skal ikke være længere væk end hertil. Og så var vi så heldige, at der på det tidspunkt var flere ejendomme til salg på Strandvejen på samme tid, fortæller Lars Elbæk.

All in – or All Out

Det var ikke blot beliggenheden, men også ejendommen i sig selv, der var unik. Og det var noget, som parret faldt for:

– Det er én af de mest markante ejendomme her på Strandvejen, fortæller Farnaz Elbæk.

For at ejendommen kunne komme til sin ret – og samtidig matche familien Elbæks ønsker og drømme – valgte Farnaz og Lars at igangsætte en gennemgribende renovering af strandvejsvillaen. Men sjælen, charmen og historien skulle være intakt:

– Huset var simpelthen så fint, og det var ikke fordi, at det som sådan fejlede noget. Men vi havde brug for en anden planløsning, en gennemgående rød tråd – og så at lave det ordentligt. Men det er en gudesmuk ejendom fra 1886, og det har vi været meget tro mod. Vi ødelægger ikke noget – tværtimod bringer vi de originale detaljer frem igen og fuldfører stilen, pointerer Farnaz Elbæk.

– Vi har skaffet de gamle tegninger på, hvordan huset så ud oprindeligt. Og da vi så først var i gang, kunne vi lige så godt bare tage det hele med, tilføjer Lars Elbæk og henviser til, at alt i og omkring ejendommen – fra kælder til loft – i øjeblikket er under kærlig behandling i renoveringen. Og den totale renovering af strandvejsvillaen er netop karakteristisk for parrets grundighed og all in-tilgang til tilværelsen:

– Vi gør ikke noget halvt. Meget tidligt i mit og Lars’ forhold var det jo også bare ’all in – or all out’. Så det har simpelthen været vores motto igennem alt, hvad vi har lavet. Og det er nok også kendetegnende for os begge to: At hvis vi gør noget, så vil vi gerne gøre det helt og aldeles ordentligt, lyder det fra Farnaz.

Gør boligen til en hjem

Ordentligheden afspejler sig ikke blot i renoveringen af Elbæks ejendom i Klampenborg. Når det kommer til indretningen af villaen, gør Lars og Farnaz også mange overvejelser om, hvordan villaen ikke blot bliver en bolig, men et hjem:

– Jeg er enormt visuel, så jeg kan jo godt lide, at tingene er lækre, og at indretningen er gennemgående. At der er tænkt over detaljerne. Men samtidig skal det også være et hjem, hvor man kan slappe af og nyde det, forklarer Farnaz. Samtidig er det vigtigt for parret at være selektive omkring, hvad der skal med videre fra deres gamle hjem, og hvad der ikke skal:

– Jeg tror, det er meget sundt at frigøre sig fra nogle ting, som man ikke nødvendigvis skal have med i det nye. De fleste ting er jo bare ting, konstaterer Farnaz, og Lars tilføjer:

– Og så vil der jo være nogle udvalgte ting, som man har sparet op til i mange år. Og når man så har fået dem, så er det sådan noget, man aldrig slipper. Og de skal selvfølgelig med.

– Det er de ting, der betyder noget. Og det er klart, dem har man jo alle sammen, men sådan har man det jo ikke med alle sine møbler, lyder det fra Farnaz, der pointerer:

– Og så synes jeg, at man skal indrette sit hjem og sit liv efter det nye hus og de nye omgivelser.

Renoveringen af Farnaz og Lars Elbæks strandvejsvilla er stadig i fuld gang, og parret håber, at hjemmet kan være færdigt og indflytningsklart ved årsskiftet. Ligesom parret er fuldt bevidste om deres styrker, er de samtidig bevidste om, hvad de skal overlade i andres kyndige hænder:

– Der er nogle ting, vi er gode til, og så er der nogle ting, vi ikke er gode til. Og indretning er ikke vores stærke side, så det skal vi have hjælp til. Og her er ingen bedre til denne opgave end indretningsarkitekten Cristina Vising, smiler Farnaz.