Imposant ejendom i det attraktive Ryvangskvarter

ELBÆKS Ejendomsmægler - din kompromisløse Liebhavermægler

Det imponerende bygningsværk på Svanemøllevej 41 er let at lade sig forføre af. Ejendommen emmer af en enestående historisk arv, og trods sin mangeårige funktion som erhvervsejendom kan den nu atter opfylde sit oprindelige formål som beboelse. Mulighederne er talrige i den 1.087 kvadratmeter store bygning, hvor hele fire etager med et eksklusivt og velbevaret interiør står til rådighed. Dertil hører tre balkoner, en omfattende terrasse og et parklignende haveanlæg foruden en fantastisk beliggenhed i det smukke, indholdsrige Ryvangskvarter.

Hellesens palæ

Murermesterpalæet blev opført i 1910 som residens for Generalkonsul Valdemar Ludvigsen, der i samarbejde med Wilhelm Hellesen grundlagde batterifabrikken Hellesen i 1887. Efterfølgende udgjorde ejendommen kortvarigt kvindehjem, indtil De Samvirkende Købmænd overtog den i 1958. Siden 2015 er den drevet som eksklusivt kontorhotel.

Harmonisk bygningskunst

Ejendommen er tegnet af arkitekt Carl Harald Brummer, som på baggrund af bygningens kunstneriske lødighed blev tildelt Eckersberg Medaillen. Det anseelige bygningsværk udstråler således også en gedigen håndværksmæssig kvalitet i kraft af det solide, røde murværk og røde tegltag. Det markante udtryk brydes af bløde finesser såsom afrundede karnapper, hvælvinge og søjler med volutter. I 2015-2016 gennemgik ejendommen en omfattende renovering, hvor oprindelige detaljer blev bibeholdt og nøjsomt restaureret - inklusiv samtlige sprossevinduer. Ejendommen toppes af et kobbertårn med intakt urskive.

Udførligt udsmykket

Inden døre bemærkes ejendommens smukke detaljerigdom blandt andet i form af gennemgående messinggreb, og i hallen imponerer den svungne trappe med ornamentale balustre, som ligeledes er originale. Pejsen omkranses af marmor, og gulvene i stueplan og på første sal er reetableret i massiv, dansk egetræ. De lyse, højloftede rum med stuk og dekorerede paneler præger atmosfæren, og på trods af den nuværende planløsning besidder ejendommen et storslået potentiale som bolig med tilhørende tjenestebolig. Det er tillige muligt at udvide ejendommen med omtrent 300 kvadratmeter.

Info om ejendommen:

- Tre plan med 23 kontor- og mødelokaler

- Kælderetage med blandt andet køkken, frokoststue og vinstue

- Fem gæstetoiletter og et badeværelse

- Tilbygning med bolig på 162 m2

- Spidsloft på 3,5 meter

- Parklignende baghave

- Flisebelagt forhave

- 300 meter fra Tuborg Havn

- Kort distance til Hellerup og København

Fortræffelige omgivelser

Til ejendommen hører udsøgte udemiljøer, der inkluderer tre balkoner, en terrasse med overdækning, en gård og en anseelig forhave samt en ugeneret baghave. Haven er anlagt med et rigt planteliv af alt fra taks, hortensia og rododendron til majestætiske, gamle træer. Den tætte beplantning skaber et fuldkomment ugeneret og æstetisk haverum.

Matriklen orienterer sig fordelagtigt mod solen, og I nyder ligeledes godt af en høj placering i kvarteret. Ydermere er beliggenheden karakteriseret af en udpræget ro, eftersom der ikke er gennemkørende trafik. Området i sin helhed er fredeligt og trygt med en høj grad af sikkerhed i kraft af systematisk patruljering. Inden for de seneste 10 år har især børnefamilierne fundet sig godt til rette. Det skyldes ikke mindst adgangen til gode skoler og institutioner, ligesom byens velassorterede tilbud, Svanemøllestranden og Tuborg Havn kendetegner nærområdet.

Bestil fremvisning online eller kontakt ELBÆKS på 7020 1118

Svanemøllevej 41
2900 Hellerup
Boligtype: Villa
Bolig / kld. / grund: 1087 / 254 / 2.614 m²
Byggeår: 1910 / 1986
Sagsnummer: 99LE-000770
Energimærkning: E

Bestil fremvisning

Tak, vi har sendt dig en mail med bekræftelse.
Der er sket en fejl og din fremvisning er muligivis ikke registreret. Du kan kontakte mægleren direkte på mail eller telefon istedet.

Giv et bud

Dit prisforslag er ikke bindende, og dit bud skal ses som starten på en evt. forhandling. Når du afgiver dit prisforslag, giver du samtidig ELBÆKS lov til at kontakte dig med henblik på dialog om forslaget.

Tak for dit bud og interesse. Vi har sendt dig en bekræftelse på mail.

Bestil salgsopstilling

Tak, vi har sendt dig en mail med salgsopstillingen

Få indblik i vores skuffesager, liebhaveri og hverdag

@elbaeks_ejendomsmaegler
  • Dronebillede af gård ved vandet
  • Moderne stue og spisestue i mørke materialer
  • Elbæks ejendomsmægler
  • Close-up af Lars Elbæk