Liebhaveri – noget for de få!

12. April 2022 3 min.

Liebhaveri er en speciel størrelse. Det handler ikke altid om beliggenhed – ej heller om pris. Liebhaveri er noget, som er for de få og som sjældent bliver udbudt til salg. Her kan der være tale om en majestætisk palæejendom med mange smukke, originale detaljer, en charmerende murermestervilla, en stor penthouselejlighed med terrasser og elevator eller et lille fint sommerhus. Det er alt sammen helt forskellige ejendomme, men fælles for dem alle er, at det er liebhaveri.

Det handler om at skille sig ud

Liebhaveri kan have mange betydninger, men vil ofte omhandle noget eftertragtet, enestående og ekstravagant. Liebhaverejendomme er noget udover det sædvanlige, som både kan have en unik historie, specielle detaljer eller noget helt tredje, som gør ejendommen særpræget, og derfor ikke er noget, man ser hver dag.

Der findes et utal af definitioner på ordet liebhaveri. Hos ELBÆKS, hvor de primært beskæftiger sig med liebhaverejendomme, dækker betegnelsen over noget, som er for de få og en ejendom, som kan noget helt specielt.

Her handler liebhaveri om at skille sig ud. Nok kan det ydre på flere punkter have det samme udtryk, men hver liebhaverejendom fortæller sin egen historie, som er med til at gøre ejendommen til noget helt for sig selv. Liebhaveri handler derfor ikke om, hvilken boligtype der arbejdes med, men i stedet om hvordan ejendommen adskiller sig fra andre og dermed gør den til noget unikt.

Hvad kendetegner en liebhaverejendom?

Det kan være svært at specificere 100%, hvad en ejendom skal indeholde for at høre under kategorien ’liebhaveri’. Et pejlemærke for, hvad der kendetegner liebhaverejendomme kunne være:

Liebhaveri er noget, som der ikke findes mange af

Ejendomme med særpræg

Liebhaveri er en særlig eksklusivitet

Liebhaveri omhandler derfor ikke beliggenhed eller pris, men derimod er det ejendomme, som der ikke findes mange af, som samtidig også har specielle og unikke karakteristika, der ikke ses hver dag.

Specialister i liebhaverejendomme i Nordsjælland

Efter at have været mange år i branchen, og berørt både almindelige ejendomme såvel som liebhaveri, blev det hos ELBÆKS besluttet at gå efter at være de førende specialister i salg af liebhaverejendomme med et arbejdsområde primært i Nordsjælland.

Lars Elbæk og Farnaz Elbæk har nu siden 2018 specialiseret sig indenfor salg af liebhaveri, og de ved, at ikke to ejendomshandler er ens.

Uanset om det er en herskabsvilla på Strandvejen, en hesteejendom i Hørsholm eller et sommerhus i Tisvilde, så kan de alle høre under kategorien for liebhaverejendomme, så længe de hver har deres unikke fortælling og karakteristika, som gør, at præcis denne ejendom er én som man vil huske, og som desuden også er af en type, der ikke findes mange af.

Netop at få fremhævet ejendommens særpræg og historie er ELBÆKS eksperterne i at få formidlet til potentielle købere, så de også forstår, hvad der gør præcis denne ejendom så speciel. Farnaz og Lars Elbæk er gode til at spotte og forstå det unikke og værdsætte det. Samtidig er de eksperterne, når det kommer til at viderebringe budskabet i forhold til, hvorfor netop denne liebhaverejendom skiller sig ud.

Hvad gør en ejendom unik?

Når det kommer til at vurdere om en ejendom er unik og besidder den rette historie og æstetik til at kunne høre under kategorien for liebhaverejendomme, er det en vurdering fra ejendom til ejendom. Det er ikke boligtypen eller udseendet, som bestemmer om der er tale om liebhaveri, det er essensen og hvad ejendommen har at tilbyde, som afgør dette. Hos ELBÆKS elsker de at fordybe sig i detaljerne og historien, og netop det er ét af de vigtigste parametre, som de kigger på, når de skal afgøre om der er tale om liebhaveri.

ELBÆKS har specialiseret sig indenfor liebhaverejendomme med berøringsområde primært i Nordsjælland, hvor det er lykkedes at skabe et koncept med fokus på nytænkning, ekstrem høje standarder såvel som godt købmandskab med en stor forståelse og viden omkring liebhavermarkedet. Det gør ELBÆKS eksperter i at sælge netop din liebhaverejendom på absolut bedste vis grundet den enorme erfaring, kendskab til markedet og forståelse for hver dens unikke karakteristika.