”Kærlighed i allerhøjeste potens”

1. December 2021 7 min.

At parret bag ELBÆKS Liebhavermægler hurtigt er blevet et anerkendt brand, er ikke helt tilfældigt. Allerede inden de startede forretningen, var de et ”power couple” med karisma, gennemslagskraft og store armbevægelser. Og med deres respektive færdigheder havde de et usædvanligt stærkt og solidt fundament at bygge på.

Da Farnaz og Lars kastede sig ud i at etablere ELBÆKS Liebhavermægler, var det med et ønske om at skabe en succes sammen. De kendte hinandens styrker og kunne se et ekstraordinært potentiale, som bare skulle prøves af. Og hvis det mod forventning ikke skulle lykkes, skulle de nok finde noget andet at bruge deres forenede kræfter, styrker og kompetencer på. Det store spørgsmål var, om det ville fungere at være og arbejde sammen mange timer hver eneste dag? Tre et halvt år senere kan parret kigge tilbage med en god portion stolthed. Deres mavefornemmelse holdt stik; forretningen er blevet en stor succes, og de er kun blevet et endnu mere fasttømret par.

Også torne undervejs

Selv om parret har en succesrig forretning og er gode til at få det daglige business-parløb til at fungere, er der også torne undervejs.

– Vi kan sagtens være professionelt uenige om, hvordan vi håndterer en sag, det kan være stort eller småt, men vi er altid gode til at diskutere vores uenighed og komme videre. Ingen af os er bange for at tage konflikter op, og vi er heller ikke bange for at diskutere. Vi er hudløst ærlige, og derfor pakker vi ikke tingene ind. Det bruger vi ikke tid på. Vi siger tingene som de er. Det er lige så autentiske på arbejde, som det er derhjemme, siger Farnaz.

Er I anderledes, når I kommer hjem i privaten?

– Nej, det er vi faktisk ikke. Vi er, som vi altid er. Vi er også meget livlige og sociale derhjemme. Vi elsker at have gæster, dyrke vores sociale liv, venner og ikke mindst være sammen med familien.

Vi har tre dejlige, sammenbragte børn, Farnaz’ søn på 12 år og mine døtre på 13 og 14 år. Det er nogle meget dejlige og selvstændige børn. Og noget af det bedste og vigtigste, jeg ved er, når jeg kan sidde for enden af middagsbordet og kigge ud over familien. Når snakken og latteren fylder rummet, når der er god mad på bordet og stemningen er munter. Så føler jeg mig rig og glad helt ind til kernen, siger Lars og fortsætter: – Men der kan selvfølgelig også gå lidt ”dagligdag” i den, og i virkeligheden værdsætter jeg hverdagen mere end noget andet. Som Dan Turell så legendarisk har sagt: ”Jeg holder af hverdagen. Mest af alt holder jeg af hverdagen”.

Er I gode til at huske at være kærester?

– Ja absolut, det synes jeg. Vi har vores faste frokostdate hver fredag, hvor vi har tid til at spise en frokost sammen i fred og ro. Det lykkes ikke altid, men det er en rigtig god måde lige at se hinanden i øjnene på i en hektisk hverdag. Få snakket om det ene eller det andet – business eller privat – uden indblanding fra andre. Det prioriterer vi meget højt.

Vi har også Kærestedage i kalenderen, som popper op på den dato, vi blev kærester. Det samme gælder for månedsdage og vores årsdag. Vi vil gerne have så meget som muligt at fejre, for det giver næring til samhørigheden og kærligheden. Og så har vi fem dage hver anden uge, hvor vi ikke har børnene hjemme, og de dage er som hovedoverskrift også kærestedage. Det er måske lidt pudsigt at have disse ting stående i sin kalender, men det er bare dejligt, for vi elsker at være sammen, og så bliver vi lige mindet om at gøre os ekstra umage med kærligheden, siger Farnaz.

Ind imellem skal batterierne vel også lades op igen. Hvordan gør I det?

– Lige på dette punkt, må man nok konstatere, at vi er meget forskellige. Farnaz lader op ved at være social. Ved at være sammen med venner og veninder, gå ud at spise, få en drink, feste og have det sjovt. Det giver hende masser af energi og overskud, når der er tanket godt op på den sociale front.

Jeg søger til gengæld mere roen, og jeg elsker for eksempel at tage op i sommerhuset i Tisvilde og bare være i ”zen” deroppe, fortæller Lars.

Forskånet for digitale overgreb

Det er desværre meget oppe i tiden med tastaturterrorister, som af lige dele misundelse, dumhed og uvidenhed, føler en stor trang til at svine andre til på de sociale medier. Heldigvis føler parret sig forskånet for den slags.

– Vi har gudskelov ikke været udsat for den type digitale overgreb, og det er jeg meget, meget taknemmelig for, siger Farnaz, og uddyber:  – Jeg ville blive forfærdeligt ked af det; det ville ramme mig så hårdt. Ikke mindst fordi vi altid forsøger at indprente børnene: ”Husk, at du skal være mod andre, som du ønsker, de skal være mod dig”. Det er en supervigtig læring, og jeg synes, at det er noget af det mest essentielle, forældre skal lære deres børn.

– Jeg kunne aldrig nogen sinde finde på at nedgøre nogen på de sociale medier. Folk behøver på ingen måde at elske os. Det står dem fuldstændig frit for, om de har lyst til at se os på tv eller følge os på de sociale medier. Vi deler gavmildt ud af vores liv, men har man ikke lyst til at se det eller være en del af det, så findes der heldigvis mange andre muligheder.

”Jeg troede også engang, jeg skulle være på en særlig måde. Det gør jeg ikke længere. Jeg er blevet tro mod mig selv”

Den vigtige lærdom

Når man danner par både forretningsmæssig og privat, lærer man uendeligt meget om hinanden. Helt ind til inderste kerne. Men man lærer også mange ting af hinanden.

Lars, hvad er det vigtigste, du har lært af Farnaz?

– At sige nej – og sige fra. Ikke bare sige ja. Jeg har altid bare pleaset alle og tilpasset mig som en kamæleon. Så det er det vigtigste. Selvfølgelig kan jeg bedst lide, at folk har det godt omkring mig, men jeg har ikke længere travlt med at please dem. Jeg er ikke bange for at sige min mening lige ud. Jeg troede også engang, jeg skulle være på en særlig måde. Det gør jeg ikke længere. Jeg er blevet tro mod mig selv, siger Lars.

Farnaz, hvad er det vigtigste, du har lært af Lars?

– Der er så mange ting, jeg har lært af Lars. På det private område – og i relation til vores børn, er det vigtigheden i at give slip. Det har jeg stor respekt for. Det er jo sådan en typisk mandeting, at de har større tillid til, at børnene kan meget mere på egen hånd, end vi kvinder tør tro. Men at lære at give slip på det rigtige tidspunkt, det gavner virkelig børnene.

– Min største respekt for Lars handler om, at han tager problemerne, som de kommer. Der skal nok komme en løsning på det. ALT er muligt og Intet er umuligt. Han er virkelig god til at skubbe bekymringerne til side i tillid til, at der nok skal komme en løsning. Og så er han jo sindssygt dygtig og kreativ. Uanset, om man selv tænker, at her findes der ikke nogen løsning, så kommer han altid op med en ny, kreativ mulighed. Det betyder jo så også, at jeg er fuldstændig i tryg i samarbejdet med Lars. Vi har altid hinandens ryg. Når jeg er sammen med Lars, har jeg en helt grundlæggende følelse af, at han gør det umulige muligt. Og så oplever jeg, at han kun har én agenda, og det er at gøre mig lykkelig. Det er kærlighed i allerhøjeste potens, slår Farnaz fast.