Farnaz Elbæk: Livet er for kort til gråt

4. July 2022 4 min.

Farnaz sælger nogle af Danmarks mest kostbare ejendomme, og hendes valg af bil er alt andet end afdæmpet: en Porsche 911 Carrera S så gul som solen på en dansk sommerdag!

Skrevet af Nikolaj Karlshøj

Passion for salg og mennesker

Farnaz Elbæk driver firmaet ELBÆKS Liebhavermægler sammen med sin mand, Lars Elbæk. Det har de gjort i en årrække, og med så stor succes, at makkerparret i dag står bag nogle af Danmarks mest omtalte og kostbare ejendomshandler. Det lyder præcis som det, det ér, en lukket verden for de få – men Farnaz er ikke umiddelbart den diskrete type. Den 41-årige iranskfødte tidligere indkøber, stylist, fundraiser med mere er udadvendt, snaksaglig og nærmest sprudlende. Hendes lidenskab for biler og især Porsche betyder, at hun altid er frisk på en snak om de tyske sportsvogne, men det er især ejendommene, der tænder hende.

-Min passion er, at jeg er god til salg. Og at jeg er god til mennesker. Samtidig har både min mand og jeg en kæmpe interesse for liebhaverejendomme, fortæller Farnaz.

-Liebhaveri handler ikke kun om størrelse, beliggenhed og pris. Det handler i høj grad om historie og æstetik og detaljerne i de her smukke, charmerende eller storslåede villaer, lejligheder og sommerhuse, som vi har med at gøre. Vi graver dybt i det og nørder rundt i det. Liebhaveri handler om særpræg og eksklusivitet. Det er ejendomme, som på hver deres måde er unikke, og det er også derfor, de kan være en rigtig god investering. Her kan vi jo på mange måder trække paralleller til bilernes verden.

© Field Production

Ejendomme for millioner

Farnaz har i dagens anledning inviteret Porsche Magasin med på besøg i et af de områder, som ELBÆKS Liebhavermægler er mest specialiserede i, Hellerup. Her får vi et kig på en mere end 400 kvadratmeter stor villa i det mondæne kvarter på Sofievej til knap 50 millioner kroner og en lidt større for enden af en af de famøse sundveje, Onsgårdsvej – direkte til stranden og til den nette sum af 89 millioner kroner. Begge er imponerende boliger, og kigger man parrets website igennem, vil man se endnu større og endnu mere kostbare ejendomme til salg. Det er tydeligt, at der kun handles med sager fra øverste hylde. Men hvad er egentlig forskellen på at sælge en ejendom til to millioner og én til 100 millioner?

– I forhold til mit arbejde er det som udgangspunkt ikke prisen, som er afgørende. Jeg vil ikke gøre mig mindre umage for at sælge en ejendom til to millioner end én til 100 millioner. Men dét til to millioner er dét, som der findes meget af, mens det andet er dét, som sjældent kommer til salg. Og det er dét, vi har fokus på. Et godt eksempel er huset, som vi står i nu (på Onsgårdsvej, red.), hvor du har mere end 400 kvadratmeter klassisk ejendom på en af Hellerups største grunde, direkte til vandet og stadig tæt på byen. Det er en ‘samlerobjekt’, som praktisk talt aldrig kommer til salg. Og dét afspejler sig i prisen og i hele den lange proces, som vi tager hul på, når vi skal finde en ny ejer.

© Field Production

Porsche hver eneste dag

Den er så gul, at den forvandler en gråvejrsdag til solskin, og så gør den væsen af sig, straks den sekscylindrede boxermotor bliver startet med det karakteristiske vræl. Den gængse danske ejendomsmægler lader sig typisk transportere i et ydmygt køretøj af praktisk størrelse, men ikke Farnaz, som sætter sig bag rattet i sin Porsche 911 Carrera S uanset hvad hun skal. Den ’Racing Yellow’ sportsvogn med retro-Porsche-inskriptionen hen langs dørpanelerne er nærmest blevet hendes varemærke, og spørger man hende, hvorfor hun har valgt den gule farve i en verden, hvor de fleste napper den sikre grå eller sorte, kommer svaret prompte.

– Livet er for kort til, at det skal være gråt. Jeg har ikke behov for at krybe langs panelerne og gemme mig, og jeg elsker de reaktioner, som min bil skaber, når jeg kommer kørende. Det kan være små børn, der vinker, eller voksne entusiaster, som giver et anerkendende nik, forklarer Farnaz.

– Liebhaveri handler jo også om at skille sig ud. At være ud over det sædvanlige. Lidt ekstravagant, måske. Der er fart på min bil, og det er der også på mig. Jeg synes, at den passer godt til min personlighed, dét, jeg laver og dét, jeg sætter pris på. Lyden, kvaliteten, oplevelsen af noget, som fungerer og som giver mig glæde hver eneste dag. Året rundt, naturligvis.

Denne artikel er oprindeligt udgivet i Porsche magasin.