“Det er virkelig blevet vores styrke, at vi har turde gøre alt det, man normalt ikke gør

16. December 2021 6 min.

Farnaz og Lars Elbæk etablerede ELBÆKS Liebhavermægler i april 2018. På det tidspunkt havde Lars afviklet alle sine øvrige forretninger, Farnaz havde sagt sit faste job op, og parret var mere end klar til at tage fat på deres fælles forretningseventyr. Parret har specialiseret sig i at sælge liebhaverejendomme i Nordsjælland. Både på grund af deres indgående kendskab til liebhaveri, men også fordi de syntes, der manglede noget på markedet. Nogle, der kunne varetage salg af ejendomme med lidt mere kant og som krævede noget ekstra.

– Der var naturligvis ingen garantier for, at det ville lykkes for os. Vi skulle først have nogle kunder ind, for vi startede fuldstændig from scratch. Men vi havde et ualmindeligt solidt fundament at bygge vores forretning på. Vi havde Lars’ mangeårige erfaring som ejendomsmægler, tætte relationer på markedet og vanvittigt kreative tilgang til opgaverne i kombination med mit stærke netværk, vedholdenhed og lyst til at prøve nye muligheder af, forklarer Farnaz og fortsætter: – Vi er meget resultatorienterede. Det er ikke sikkert det virker, men hvis det ikke gør, så finder vi en anden løsning. Vi er ikke til de lange processer, for så dør vi i det. Vi har brug for at afprøve vores idéer. Virker de, eller virker de ikke?  Det kan vi gøre her. Vi er begge to totalt handle-mennesker.

Har I haft nogle pejlemærker at styre efter?

­– Vi har som udgangspunkt kun haft ét pejlemærke i forhold til at udvikle vores forretning. Vi vil være tro mod os selv og til enhver tid kunne stå inde for de beslutninger, vi træffer.

Det er virkelig blevet vores styrke, at vi har turdet gøre alt det, man ikke normalt gør og samtidig ønske Janteloven der, hvor peberet gror. Det er også fordi Farnaz er så tough. Selv om man siger, at det tør man ikke, så tager hun ikke et nej for et nej. Hun er jo indkøber… og jeg tror altid, jeg kan skaffe en ting billigst. Men det kan jeg sgu ikke altid, smiler Lars.

”Vores forretning er båret af passion. Vi går på arbejde, fordi vi elsker det, vi laver”

ELBÆKS Liebhavermægler Ejendomsmægler Liebhaverejendomme

Vi gør dét, der skal til

– Vores forretning er udsprunget af, at vi gerne ville være mere sammen. Vi havde begge sindssyg stor respekt for hinandens måde at arbejde på, og vi havde et ønske om at kombinere det, så vi kunne få mere tid sammen.

Vores forretning er båret af passion, og vi går på arbejde hver eneste dag, fordi vi elsker det, vi laver. For os handler det ikke om, hvor mange timer, vi lægger i arbejdet. Det er slet ikke dér, vi har vores fokus. Det har vi til gengæld på at gøre præcis dét, der skal til, hver eneste gang. Der er kun ét eneste mål, og det er at komme godt i mål med salgsarbejdet. For når salgsarbejdet har været en succes, er alle parter glade – og så har vi løst opgaven, præcis som vi ønsker det.

Arbejder tæt sammen om opgaverne

I det fasttømrede forretningsparløb arbejder Lars og Farnaz tæt sammen om opgaverne. Både Lars og Farnaz er vanvittigt dygtige forretningsfolk.

Farnaz er desuden planlæggeren og strategen, og hertil har hun nogle andre opgaver i hatten, blandt andet at kvalitetssikre alt, hvilket kræver en gennemført perfektionist som hende.

Lars er meget impulsiv, kreativt tænkende og enormt faglig kyndig, og han ser muligheder, hvor andre ville have givet op. Derfor arbejder han også meget med at finde nye løsninger på komplekse udfordringer i forhold til planløsninger, ombygninger og lignende.

Hele den fælles pulje af kompetencer og faglig tyngde, som parret besidder, bruger de gavmildt på, at hjælpe kunderne bedst muligt i mål med deres ejendomshandel.

”Det har ikke den store betydning, om vi er enige eller ej, for vi respekterer hinandens tilgang, holdninger og evner”

Når man arbejder så intenst sammen hver eneste dag, kan man godt få lyst til at spørge, om de altid er enige om, hvordan en handel skal gribes an.

– Nej!, siger Farnaz straks, og tilføjer: Men det har ikke den store betydning, om vi er enige eller ej, for vi respekterer hinandens tilgang, holdninger og evner så meget, at vi aldrig blander os i hinandens måde at gøre tingene på. Der er stor tillid og respekt omkring hinandens arbejdsmetoder, og vi ved af erfaring, at det fungerer.

Alt er skræddersyet til den enkelte

En typisk arbejdsdag hos ELBÆKS Liebhavermægler handler om vurdering, fremvisning og salg. Men alligevel er der ikke mange dage, der er ens.

– Vi behandler aldrig to sager på samme måde, og hver eneste sag får både den opmærksomhed og den tilgang, den kræver. Alt er skræddersyet til den enkelte, og vi gør, hvad der skal til for at komme godt i mål. Vi har ikke det mindste imod at arbejde utroligt mange timer for at skabe den helt rigtige løsning til en kunde, for det er hele arbejdet værd i sidste ende. Og så kan det sagtens ske, at vi sidder og drikker rødvin eller griller en bøf sammen med kunden, når dagen er omme. Det er superhyggeligt, og det er sådan noget vi oplever, fordi vi kommer så dybt ind under huden på vores kunder, fortæller Lars.

– Den fuldendte handel er, når alle parter er glade. Vores mål er, at køber oplever, at vi har hjulpet dem til at få opfyldt deres drøm om et nyt hjem. Og vigtigst er det, at sælger føler, de har haft den bedste proces fra start til slut. For det kan være svært at skille sig af med sit hus. Nogle gange er der nogle tunge følelser i spil. Der kan være så mange forskellige årsager til, at en ejendom skal sælges. Skilsmisse, dødsfald, sygdomsforløb, børn, der flytter fra deres barndomshjem. Og uanset årsag, skal salget føles godt i sidste ende, understreger Farnaz.

Efter 23 år i ejendomsmæglerbranchen, oplever du så, at branchen har ændret sig?

– Nej! Den digitale markedsføring af ejendomme har ændret sig markant, men selve branchen har ikke. Man skal ikke blande de to ting sammen. Hos en traditionel ejendomsmægler er det nøjagtigt det samme, der gør sig gældende, som det var i 1998, siger Lars.

Farnaz indskyder: – Hvis vi ikke have haft en helt anden tilgang og en ny energi til vores forretning, havde vi uden tvivl også selv benyttet nogle af de lidt støvede metoder fra ejendomsbranchen. Jeg har virkelig skullet ryste Lars nogle gange i vores proces. For én ting er, at Lars er 100% atypisk i forhold til ”den gængse mægler”. Han er topprofessionel, ud-af-boksen-tænkende, løsningsorienteret, og ”alt er muligt”-agtig, men hvis ikke jeg havde presset på med, at vi skulle tænke ud af boksen med vores måde at drive forretning på, havde vi helt sikkert også gjort tingene på en mere traditionel måde.

Men det er fordi jeg ikke er farvet af branchen. Jeg er farvet af, hvad jeg tror der virker!