“Der er ikke noget, der er tilfældigt“

23. November 2022 6 min.

Elbæk-parret beskæftiger sig med salg af liebhaverejendomme, og her er grundigt forarbejde, ærlig dialog og professionel vejledning deres opskrift på succesen – og på de gentagende salgsrekorder.

ELBÆKS Liebhavermægler specialiserer sig i at sælge pragtvillaer såvel som godser, lyst- og hesteejendomme. Fællesnævneren er, at porteføljen hos ELBÆKS er liebhaverejendomme, som kan noget helt specielt – og derfor kræver det også helt specielle egenskaber at stå i spidsen for salget af dem. Det er noget, som både Farnaz og Lars Elbæk er helt bevidste om:

– Vi beskæftiger os med nogle af Danmarks absolut dyreste ejendomme. Så det er klart, at det kræver noget helt særligt, indleder Farnaz Elbæk. Lars Elbæk supplerer:

– Liebhaveri er noget, som er unikt. Noget, som der ikke findes ret meget af, og noget, der måske er ganske få købere til, som synes det er helt unikt for dem. At finde dem og få det til at gå op, det er ret fedt, fortæller han.

Et håndplukket udvalg

Farnaz og Lars Elbæk har taget et meget bevidst valg om ikke at åbne flere forretninger eller have flere ansatte i ELBÆKS-regiet: „Man kunne nemt have været fristet til at have 10 ansatte,“ lyder det fra Lars Elbæk, der suppleres af Farnaz:

– Vi kunne have 10 ansatte, og vi kunne sige ja tak til mange flere salgsemner, men det ønsker vi ikke. Vi håndplukker udvalgte ejendomme, siger hun.

– Jeg har tidligere haft mange ansatte. Been there, done that, lyder det resolut fra Lars Elbæk, der uddyber:

– Én udfordring, når man begynder at have mange ansatte, er, at det hurtigt kan afspejle sig i brandet og én selv. Er de kvalificerede? Og hvordan repræsenterer de os? En anden ting er, at man lige pludselig begynder at udlicitere den del, man selv har allermest lyst til at udføre; salget.

Når forretningen bibeholder sin størrelse, har Farnaz og Lars Elbæk mulighed for at holde fokus lige præcis dér, hvor det er vigtigst – på det værdifulde salg og den gode kunderelation. På den måde sikrer de også, at deres egen passion for ELBÆKS Liebhavermægler er intakt:

– Vi laver kun det her, fordi vi har lyst. Og fordi vi ved, at vi gør en forskel. Og så er det virkelig svært at lade være, smiler Farnaz.

Et skræddersyet forløb

Hos ELBÆKS Liebhavermægler skræddersyer de ethvert forløb, så det tilpasses den enkelte sælger og den enkelte ejendom. Derfor er hver en salgsproces ganske tidskrævende, og det betyder, at Farnaz og Lars Elbæk er særdeles selektive i forhold til, hvilke boliger de tager ind i porteføljen. Af samme årsag er der et naturligt loft på antallet af ejendomme, der kan være i porteføljen, og derfor må de til tider takke nej, når kunder henvender sig med ønsket om at få deres bolig solgt:

– I perioder er vi på grund af travlhed nødsaget til at skrive potentielle ejendomme på vores ønskeliste til salg. Det kan lyde meget kontroversielt og måske en smule til den arrogante side, men sandheden er, at vi udelukkende gør det for at bevare den høje standard og kvalitet for det, vi leverer, og det, vi kan tilbyde, lyder det fra Farnaz Elbæk.

Det er dog ikke blot den aktuelle kapacitet, der er afgørende for, om Lars og Farnaz Elbæk siger ja til at tage en ejendom ind. Det er både den enkelte sælger, beliggenheden og selve ejendommen, der spiller ind.

Gensidig tillid og respekt

For Farnaz og Lars Elbæk er en essentiel del af den succesfulde ejendomshandel båret af gensidig tillid og respekt parret og sælger imellem:

– Man kan forvente ærlig dialog, professionel rådgivning og vejledning – og et salg. Et godt, trygt forløb, hvor man reelt set bare skal læne sig tilbage og lade os komme til, fortæller Farnaz

Elbæk og pointerer, at det netop er vigtigt, at sælger træder et skridt tilbage i processen og lader Lars og Farnaz gøre arbejdet:

– Det handler om at lade os få lov til at gøre det, vi er gode til. Og oftest, jo mindre ”indblanding”, der er fra sælgers side, jo hurtigere og mere succesfuldt et salg. Vi fokuserer på salget og på at få det til at lykkes, så det er også der, vores energi skal være. Vi er dog ekstremt heldige med vores sælgere. De har valgt os – og vi har valgt dem. Derfor er der også et rigtigt godt match og udgangspunkt, som ofte resulterer i endnu en uundværlig og værdsat relation, smiler Farnaz.

Et godt kendskab til køber

Det er ikke kun vigtigt med et godt match mellem ELBÆKS og den enkelte sælger – det er også afgørende, at matchet mellem køber og ejendom er det rette:

– Vi vil gerne lære vores købere at kende – for vores egen og for vores sælgeres skyld. Men som køber er der heller ikke noget værre end at tage ud for at kigge på en ejendom, der ikke reelt indfrier dine ønsker til en bolig. Alt for ofte har vi oplevet, at køberne aldrig er blevet spurgt om, hvad det præcis er, de søger, og det ender med at være spild af tid for alle involverede parter, påpeger Lars Elbæk.

Hvis en potentiel køber henvender sig til ELBÆKS Liebhavermægler med interesse for en given ejendom, sørger Farnaz og Lars Elbæk derfor altid for at screene køber forud for en eventuel fremvisning:

– Ligesom vi selekterer vores ejendomme, kan man sige, at vi også selekterer vores købere. Vi screener alle potentielle købere, som vi ikke kender i forvejen. På den måde ved vi, hvem vi lukker ind, men også at de har reelle intentioner. Der er uundgåeligt nogle fantaster derude, og dem er vi nødt til at sikre os, at vi ikke bruger tid på, forklarer Farnaz Elbæk.

Screeningen giver samtidig Farnaz og Lars Elbæk mulighed for at afklare alle tvivlsspørgsmål forud for en mulig fremvisning:

– Vi afklarer alt: Hvad er det, der gør ejendommen interessant? Hvad er deres behov, og er der nogle helt specifikke krav og ønsker, der skal tages hensyn til? fortæller Farnaz Elbæk.

Den omhyggelige screeningsproces sikrer, at ELBÆKS Liebhavermægler er forberedte til tænderne i mødet med en potentiel køber. Samtidig skaber det tryghed, at sælger ved, hvem der bliver lukket ind i deres hjem – og at køber reelt har råd til at slå til, hvis ejendommen viser sig at være den helt rette:

– Vi har aldrig en fremvisning bare for at have en fremvisning. Det er vores tid for kostbar til, siger Farnaz Elbæk resolut.

Screeningsprocessen er således til gavn for både Elbæk-parret og for den pågældende sælger – men også for køber selv. Her er man ikke bare én ud af mange potentielle købere, men den rette køber matches med den rette ejendom på baggrund af et minutiøst forarbejde:

– Når vi håndplukker både ejendomme og købere på den måde, vi gør, er det hands-on, og det er også derfor, at vi arbejder døgnet rundt. Der er ikke noget, der er tilfældigt, slutter Farnaz Elbæk.